Woonmaand & interieurtrends 2021

Jaar in, jaar uit staat oktober bekend als de woonmaand. Het weer wordt kouder en we gaan weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. Tijd om het binnen gezellig te maken dus en eens te kijken naar de interieurtrends van 2021.

Tijdens deze maand kunnen we normaal gesproken de nieuwste trends en ideeën bewonderen op de diverse woonbeurzen. Helaas, niet dit jaar. Zowel de bekende VT wonen design Beurs als de internationale beurzen als Maison et Objet en het London Design Festival konden dit jaar niet doorgaan en die inspiratie moeten we dus helaas missen.

Dit neemt niet weg dat er natuurlijk wel nieuwe of blijvende interieurtrends zijn voor 2021 en deze wil ik dan ook graag me je delen.

Duurzaamheid

Waar ik in één van mijn vorige blogs al schreef dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in het interieur zet dit ook in 2021 door. Het hergebruiken van materialen, natuurlijke elementen maar denk ook eens aan ruwe bouwmaterialen zoals een gemetselde stenen muur of een stalen balk die zeker gezien mogen worden.

Natuur

De natuur zie je op allerlei manieren terugkomen in het interieur. Aardse bruinpaletten die zich perfect laten combineren met de diverse blauw, rood en groentinten, maar ook door het gebruik van organische, veelal ronde vormen. Behang met prachtige bloemmotieven en natuurlijk ook het gebruik van veel echte planten en groen in huis.

Japandi

Japandi Is de perfecte combinatie van de Scandinavische trend met Japanse invloeden. Waar de Scandinavische interieur trend zich blijft voortzetten met het gebruik van lichte houtsoorten, lichte kleuren en een minimalistische uitstraling krijgt deze trend een prachtige combi, met het gebruik van in de Japanse-Stijl voorkomende donkere houtsoorten en diepe kleuren. De gebruikte decoraties zijn over het algemeen functioneel en zijn niet bedoeld als sierobject.

Het nieuwe zwart

Als we het hebben over kleurgebruik zien we een aantal veranderingen. Waar we vorig jaar steeds meer dachten dat grijs ging verdwijnen uit de interieurs komt grijs toch weer terug. Diepe, warme kleuren zoals de kleur paars, maar ook wat fellere kleuren kunnen weer. Zwart krijgt een geduchte tegenstander met de kleur donkerblauw, welke al heel snel ‘het nieuwe zwart” werd genoemd. En niet zonder reden. De imposante uitstraling van donkerblauw is erg mooi te combineren met vele kleuren en materialen.

Geborgenheid

In de materiaaltrends zien we de hang naar geborgenheid terug. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van zachte, aaibare materialen zoals velours, maar ook wol en linnen zijn in overvloed aanwezig in de vele meubelstoffen. Grove breisels en zachtheid in woontextiel geven een warme huiselijkheid weer, die het gevoel van cocooning ondersteunen.

Statement

Als laatste zien we ook steeds vaker een statement-piece in huis. Heb jij er al één?Een statement-piece is eigenlijk een object waar het zicht naar toe getrokken wordt en wat dus eigenlijk de spreekwoordelijke show steelt door een opvallende kleur, materiaal of vorm, zodat het een echt contrast vormt met de rest van het interieur. Denk hierbij aan een bijzondere open haard, een opvallende plant of een apart schilderij, maar ook een bijzonder meubelstuk of een beeld is mogelijk. Een statement-piece maakt het interieur spannend.

Veel inspiratie plezier en heb je vragen? Stel ze gerust

Contact via WhatsApp