Duurzaamheid in huis en interieur

Duurzaamheid in huis en interieur

Hecht je waarde aan een duurzaam huis?

Steeds meer wordt de focus gelegd op het duurzaam bouwen van woningen. Ook bij renovatieprojecten wordt er naar oplossingen gekeken waarbij het milieu en onze ecologische voetafdruk verkleind kan worden.

Je kent de termen vast wel:

  • nul-op-de-meter woningen
  • zonneboilers
  • warmtepompen
  • zonnepanelen
  • ijsbuffersystemen

Stuk voor stuk oplossingen die het gebruik van gas terugdringen, maar de temperatuur en het energieverbruik in een woning goed regelen.

Tijdens de bouw wordt er ook gebruik gemaakt van duurzame materialen waarbij de natuur zo min mogelijk wordt belast. Denk hierbij aan het gebruik van keurmerk hout, warmteterugwinning, vloerverwarming, gerecycled metaal en schapenwol als isolatie.

Is hiermee dan alles bereikt?

Zeker niet. Ook in het interieur is er veel aan duurzaamheid te winnen.

Steeds meer krijgt ook de duurzaamheid in het interieur prioriteit. Het gebruik van eerlijke materialen die natuurlijk of gerecycled zijn tot meubelstoffen en meubilair. Niet alleen hout maar ook hennep, gerecycled glas, rubber, katoen, riet, rotan en plastic zijn geliefd.

Verf

Als interieurstylist is duurzaamheid ook voor mij een punt van aandacht en daarom adviseer ik graag het gebruik van de LAB-verf van Vestingh Paint.
Dit mooie bedrijf ontwikkeld en produceert de hoogwaardige verf in Nederland. Doordat men gebruik maakt van mineralen en de verf gekleurd wordt met natuurlijke pigmenten bevat deze geen schadelijke en giftige stoffen.

Ook zorgt men doormiddel van de LAB PAINT Foundation dat er bij aankoop van iedere vijf liter verf, één persoon in een ontwikkelingsland wordt voorzien van zuiver drinkwater. Als dat niet duurzaam is.

Vestingh Paint is tevens leverancier van een aantal grote verfmerken waaronder Pure & Original, Little Green en Farrow & Ball die net als Vestingh Paint hoogwaardige kwaliteitsverf leveren en zich bekommeren om het milieu. Doordat de verf van deze merken geen giftige dampen bevatten zijn ze gezonder voor u en uw gezin, kindvriendelijk en beter geschikt voor mensen met een allergie.
’t Zeeuwse Huis levert hier graag een bijdrage aan.

Verklein uw ecologische voetafdruk

Hoe klinkt dit voor u? Verf op natuurlijke basis die ademt en dus geen giftige dampen in uw huis brengt. Een stukje bewuste verkleining van uw ecologische voetafdruk op deze aarde?
Neem voor meer informatie over de vele kleuren, verf-mogelijkheden en technieken gerust contact op.

’t Zeeuwse Huis helpt u graag met een stukje duurzaamheid in huis.

fotocredits: Vestingh Paint

Contact via WhatsApp